Фото без опису

 Шанувати Шевченка – це значить шанувати рідну мову, культурні надбання народу, творців, які як і він  готові були покласти своє життя на олтар служіння народові. 

 Традиційно український народ у цей весняний, березневий час звертається до постаті Тараса Григоровича Шевченка, яка у своїй величі була, є і залишиться ні з чим не зрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення.

     27 лютого у приміщенні Ланчинської міської бібліотеки для дорослих відбувся огляд-конкурс читців «ШЕВЧЕНКО - ПРОРОК СЬОГОДЕННЯ» з нагоди 209-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка та з метою популяризації творів відомого класика української літератури.

      Олеся Кінашевська, яка представляла  Ланчинську міську бібліотеку для дорослих, за підсумками оцінювання журі, одноголосно, зайняла І місце за композицію по  творі «Катерина».

      Модератор заходу Марія Попович - провідний методист КЗК оформила виставку літератури «Орлиний злет Шевченківського слова». Представлені книги великого митця підтверджують, що Тарас Шевченко весь свій могутній талант присвятив служінню народові, віддав усі свої сили у боротьбі за визволення рідної України від соціального гніту з боку ненажерливої росії.  Тарас Шевченко залишив нам неоціненні духовні надбання – твори і світлу добру пам’ять про себе. Він пробуджував любов до України, кликав сильних на подвиги, уселяв у слабких надію й віру. Т.Г.Шевченко – завжди сучасний, актуальний, щоразу звертаючись до його слів, нові покоління знаходять у них потрібне, цікаве, злободенне. Збагнути цей феномен – складне завдання. І розв’язати його можна, лише постійно звертаючись до рядків із творів Кобзаря. Ми повинні завжди пам’ятати про генія українського народу.

 

Нехай вічно живе слово Великого сина України!

Запрошуємо усіх охочих на перегляд виставки!