Фото без опису

 

     Цими лютневими днями вся Україна вшановує пам'ять тих, хто поклав своє життя за свободу і незалежність, за майбутнє нашої Держави. Історія  України  написана  не  чорнилом,  а  кров’ю. За  останні роки ми  у   цьому  переконалися. Хто  з  нас  міг  би   подумати,  що  вшановуючи  пам’ять  героїв  різних  історичних  епох: Героїв  Крут,  Голодомору  32-33  рр., Бабиного  Яру,  іноді, не  вникаючи  у  сутність  загальних  висловів – у   ХХІ ст..  ми  станемо свідками, учасниками, жертвами  схожих  подій. 

     У Ланчинському ліцеї 20 лютого, провідний методист КЗК «Центр культури і дозвілля» Марія Попович провела годину історичної правди «У їхніх серцях - Україна», на честь вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Присутні згадали тих, хто загинув за свою країну, за свій народ, для кого «справедливість», «гідність», «свобода», «Україна» були не просто словами, а сенсом їхнього життя.

Хвилиною мовчання під супровід карпатської балади «Плине кача…» вшанували пам'ять загиблих на Майдані Незалежності  в Києві.

 

 Важливим доповненням до заходу стала виставка-набат, що розповідає про людей, які боролися за свободу і незалежність України,  які віддали найцінніше – своє життя – заради того, аби Україна була вільною, незалежною, демократичною країною. Пам’ять про величезну самопожертву Героїв Небесної Сотні назавжди залишаться в серцях українців. 

Допоки ми живі — житиме пам’ять про наших героїв. Вони поклали життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні. Вшанування їх пам’яті – це не просто наш святий обов’язок, це наша шана і гордість за справжніх героїв.

Ми будемо їх пам’ятати …  Їхній подвиг неоціненний для України. Їхньою кров’ю омита нова держава. Вони вже вплинули на душі і серця і впливатимуть надалі…
Нашим обов’язком є будувати ту державу за яку вони загинули. Нашим обов’язком є пам’ятати їхній подвиг і дякувати Богу за тих сміливих і щирих людей які були і є серед нас.