Фото без опису

 

   15 лютого християни святкують Стрітення Господнє, на 40-й день після дня народження Ісуса Христа. Це одне з найважливіших свят у церковному календарі. Одна з найстаріших традицій свята Стрітення - освячення свічок в церкві. Відбувається особливий "Чин благословення свіч" - над свічками промовляють молитву, потім окроплюють їх святою водою. Стрітенські свічки забирають додому і зберігають їх, а запалюють під час молитви. Часто стрітенським свічкам приписують магічні властивості - ніби вони здатні відганяти злих духів і оберігати будинок від блискавки.

    На Стрітення також освячують воду - вона вважається цілющою, і, за повір'ями, допомагає від різних хворіб. Раніше існував звичай опівночі на Стрітення набирати воду з трьох колодязів - нібито вона має чудодійні властивості. Цією водою окропляли хворих, в ній купали дітей.  

     13 лютого, напередодні свята,  в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих, за ініціативи провідного методиста КЗК «Центр культури і дозвілля» Марії Попович, відбувся майстер-клас з оформлення стрітенської свічки, який провела Галина Іваночко - керівник гуртка  ЛБДЮТ.

       Нехай охороняє всіх стрітенська свічка і свята вода, а в                             першу чергу наших мужніх захисників!

      Нехай ваші родини будуть здорові і щасливі!

      Нехай по швидше закінчиться війна і всі наші воїни повернуться до дому, до своїх рідних, живими і здоровими!

 

      Слава УКРАЇНІ!