Фото без опису

Похолодання стало випробуванням не тільки  для людей, а і для птахів.

У зимовий період велика частина птахів гине саме через голод, саме тому так важливо допомогти їм пережити найважчий час, коли природний корм практично недоступний, а організм через холод вимагає навіть більшої, ніж звичайно, кількості їжі, адже птахам необхідно підтримувати постійну температуру тіла, і чим холодніше на вулиці, тим більше енергії йде на це у організму. Сам по собі холод не такий небезпечний, як його поєднання зі снігом або ожеледицею, який перекриває шлях до їжі, така погода для птахів - дуже несприятлива, і саме в такі періоди відзначається найбільша смертність серед пернатих.

   Тому користувачі Ланчинської міської бібліотеки для дорослих разом з дітьми, 10 лютого, під орудою провідного методиста КЗК «Центр культури і дозвілля» Марії Попович,  взяли участь в акції «Годівнички-рятівнички».

Годівнички  виготовляли  самостійно дерев'яні, або ж з підручних засобів, наприклад, з пластикової пляшки, або з пакета від соку чи молока і наповнювали її пшеничною та кукурудзяною крупою, несмаженим та несолоним насінням соняшника, просом, пшеницею, перловкою, квасолею, сочевицею, вівсянкою, льоном, горохом, і навіть. несолоним салом.  

                     

ПАМ’ЯТАЙТЕ!  Особливо важливо допомагати кормом в другій половині зими, коли більша частина ягід з'їдена або замерзла.