В ці холодні січневі дні Україна відзначає  трагедію під Крутами. Це день пам’яті молодих і мужніх хлопчиків, а фактично дітей, які, не вагаючись, віддали життя за незалежну Українську державу. Це свято на честь та славу тих, хто не залишився в теплих домівках, а вийшов один на один з ворогом, виборюючи Україні право на щасливе майбутнє. Вони мали мужність сказати,- «Моя хата не з краю». Вони загинули, але передали нам право пишатися їх вчинком, право бути готовим стати на захист своєї Батьківщини. А це найсвятіше і найвеличніше право, що може бути дароване людині.

Попри те, що за 100 років не змінився ні ворог, ні його методи війни, ми маємо реальний шанс завершити цю боротьбу. Бо наше суспільство зробило свій вибір на користь вільного демократичного розвитку власної держави. Й готове цей вибір захищати, кожен на своєму фронті-воєнному, волонтерському,історичному.

Сьогодні саме той день, коли без усяких метафор та мітинговості, ми маємо сказати; Слава Україні! Героям-слава!.

Добротівська бібліотека разом із читачами вшановує пам’ять полеглих хвилиною мовчання та покладанням квітів на насипаній могилі у селищі Добротів,а також

Вшанували пам’ять Юрія Товпашка, який поклав своє молоде життя за незалежність нашої держави. Всіх хто більше хоче ознайомитися із історією Крут запрошуємо до книжкової виставки «Кров і вогонь з’єдналася в серцях молодих» у бібл. Добротова.