Фото без опису

22 січня ми згадуємо дві рівнозначні за вагомістю події української історії; проголошення незалежності  Української Народної Республіки й Акт Злуки українських земель.

  105 років тому-22січня 1918 року Українська Народна Республіка проголосила незалежність і боролося за право бути самостійною і вільною. 22серпня 1991 року відбулося її відновлення.

  Проголошення соборності УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року- історичний акт об’єднання  українських земель в одній державі, що увінчав соборницькі прагнення українців. На початку двадцятого століття після падіння імперій українці об’єдналися у власній державі. Сьогодні, через трохи більше століття після проголошення Акта Злуки, ми об’єднані у відстоюванні своєї незалежності і держави.

  Соборність передбачає не лише пам'ять про спільне минуле, а й потребу згуртованої праці заради майбутнього. Нині Україна продовжує боротьбу за незалежність. Тому соборність залишається  на порядку денному національних завдань. Соборність-мета нашої перемоги під таким гаслом 21 січня в Добротівській бібліотеці- проведено годину єднання, а також створена книжкова виставка «Україна Соборна. Разом до Перемоги».