День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.  

Фото без опису Фото без опису

 На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби зі злом, заплативши надвисоку ціну – власне життя. Сьогодні з нагоди вшанування пам’яті Героїв у селищі Ланчин відбувся захід «Час плине, а пам’ять залишається».  

Фото без опису Фото без опису

Священнослужителі різних релігійних конфесій о. Василь Ткачук та о. Тарас Щербатюк провели спільну панахиду за загиблими героями.

Фото без опису Фото без опису

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять Героїв Небесної Сотні та загиблих на Сході України воїнів, а також відбулося покладання квітів до стели Героїв Небесної Сотні.

Фото без опису

 «Небесна сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і наш душевний щем вдячності за все, що вони зробили для нас. Ми ніколи не забудемо вулицю Інститутську у Києві, залиту кров’ю невинних, беззбройних наших героїв. Саме тоді, з тих перших пострілів почалася наша війна і триває досі. Герої Небесної Сотні першими на захист незалежності України віддали свої життя. Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв Небесної Сотні у наших серцях. Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них!» - наголосила селищний голова Надія Данилюк.

   Фото без опису    

«Кожного з нас змінила революція Гідності. Навчила бути небайдужими, брати на себе відповідальність і стояти за Україну до останнього подиху. Герої Небесної Сотні – символ незламності та джерело натхнення для український воїнів, які нині захищають Україну на сході та для всіх військовослужбовців країни, які щодня стоять на варті нашого миру та спокою. Будуючи нову державу, ми не маємо забувати, за що загинула Небесна Сотня. Для нас є святим обов’язком вшанувати Героїв! Прикро, але сьогодні на нашу свободу та незалежність знову зазіхають. Та маємо розуміти, коли ми разом, ніякий ворог не страшний. Ми сильні, бо ми єдині. Вічна пам’ять Героям Небесної Сотні!» - зазначив депутат Івано-Франківської обласної ради Михайло Іваночко.

Фото без опису Фото без опису 

  Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

Зворушливо і проникливо звучали вірші та пісні про Героїв Небесної Сотні, про тих, хто вийшов на Майдан та про тих, хто загинув, захищаючи рідну землю.
Фото без опису Фото без опису 

Дякуємо всім, хто відвідав захід «Час плине, а пам’ять залишається» та разом із нами згадав трагічну дата нової української історії, яка стала символом незламності та джерелом сили для українських воїнів, які й нині боронять нашу країну.