Фото без опису

Історію українського народу без перебільшення можна назвати героїчною. У ній тісно переплелися як радісні, так і трагічні події, серед яких особливе місце посідає Революція Гідності. 

Щороку, 20 лютого, Україна вшановує учасників цих подій, які проявили надзвичайну людську, громадянську та національну відвагу, силу духу і стійкість, захищаючи ідеали демократії та відстоюючи права і свободи людини. 

Вирізняючись особливими трагічністю та героїзмом, події, що відбулися на Майдані взимку 2014 року, змінили кожного з нас. Ми стали живими свідками того, як український народ, об’єднавшись та проявивши громадянську непокору владному режиму, вийшов на Майдан відстоювати демократичні права та європейські цінності. 

Для багатьох українців цей протест проти корупції та порушень прав людини вартував найдорожчого – життя. 107 героїв зробили свій вибір – відстоювати свободу України та гідність її народу до останнього подиху. Вони залишаться у нашій пам’яті, у наших серцях як Герої Небесної Сотні. 

Наш святий обов'язок – пам’ятати кожного з них, донести до майбутніх поколінь правду про ті трагічні події, зберегти історичну достовірність фактів. І ми, і наші нащадки повинні розуміти: немає нічого дорожчого за людське життя і ніякі цілі не можуть досягатися ціною людського горя і страждання.

У День Героїв Небесної Сотні висловлюю щирі співчуття рідним та близьким загиблих під час Революції Гідності. 

Нехай пам’ять про їх подвиг об’єднує нас у боротьбі за мир та незалежність України, згуртує та додасть сили і мужності, аби протистояти ворогу і забезпечити прийдешнім поколінням щасливе майбутнє у вільній, демократичній державі. 

Вічна пам’ять героям, вічна шана їхнім сім’ям і близьким, миру і процвітання нашій державі. Слава українському народові! 

 

 

З повагою

селищний голова                                                                                                                                                  Надія ДАНИЛЮК