Фото без опису Фото без опису

В історії нашої країни є багато подій і дат, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі. 14 жовтня – одна з таких дат. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва, день створення УПА, а також й державне свято - День захисників та захисниць України. Сучасна Українська держава є історичним та політичним спадкоємцем Київської Русі, козацтва, визвольного руху та тисячолітньої християнської традиції. Тому поєднання цих чотирьох свят є символом непорушного зв’язку багатьох поколінь захисників України та проявом поваги народу до них.
Фото без опису Фото без опису
З цієї нагоди, 14 жовтня ,у селищі Ланчин на могилі ОУН-УПА відбулася панахида, на якій були присутні влада громади, о. Василь Ткачук та жителі, щоб урочисто і шанобливо вклонитися пам’яті героїв та засвідчити свою повагу й подякувати тим, хто у різні часи стояв на захисті нашої держави, і, хто сьогодні на сході країни відстоює спокій нашого спільного дому – України, її територіальну цілісність та незалежність.


Фото без опису 


Голова селищної ради Надія Данилюк, вітаючи зі святом захисників, зазначила: «День захисників та захисниць України підштовхує до розуміння головного: справжні герої – серед нас! І ніхто окрім нас не захистить свою землю, свою державу, свої святині, свою родину! Всі ми: від солдата до селянина, від державного посадовця до вчителя, від лікаря до робітника – стоїмо на захисті України, своєю працею втілюємо в життя мрію багатьох поколінь про сильну, незалежну, розвинену державу».


Очільниця громади подякувала всім, хто захищав та захищає цілісність нашої держави за мужність, звитягу та самовіддану працю в ім’я миру та майбутнього. Також побажала усім мирного неба над українською землею, добробуту й родинної злагоди, віри в щасливе майбутнє української держави.
Фото без опису Фото без опису
Хвилиною мовчання гості та запрошені вшанували пам’ять борців за волю та незалежність україни.

Фото без опису Фото без опису

Творчі жителі громади оспівували патріотизм, героїзм, жагу до перемоги та миру.
З нагоди Дня захисників та захисниць України учасників бойових дій, 15 жовтня, буде нагороджено подяками.