Фото без опису

      Василь Косюк народився 6 жовтня 1921 року в нашому селищі.     В молодому віці вступає в лави ОУН, щоб активно боротися за  визволення України з під ярма окупантів. В рядах 1-шої УД УНА, зі зброєю в руках ставив супротив червоній навалі. По війні пройшли сірі будні за дротами табору полонених в Ріміні (Італія). Життя військово-полоненого не загасило кипучої енергії Василя і він починає різьбити дерев’яні прикраси за прадідівським звичаєм. Табірне життя Василя збагатилося гарними гуцульськими дереворитами.
       У 1951 року одружується з Параскевією Іваночко,  їхнє  подружнє  життя було прикладом для спільноти українців. Завдяки  своїй невсипущій праці скоро вибивається на провідні пости ОУН. На протязі свого побуту в Аргентині, Василь Косюк займав наступні чолові пости в ОУН: голова Української Центральної Репрезентації, Українського Інформативно-видавничого Інституту, керівник товариства «Просвіта», був заступником голови Світового Українського Визвольного Фронту і часто очолював громадські комітети для вшановування визначних національних річниць та в обороні переслідуваних в Україні. Василь Косюк є одним із  творців пам’ятника Т.Г.Шевченку в Буенос-Айресі. Він довгий час працював головним архітектором Буенос-Айреса. 
        Помер Василь Косюк 8 серпня 1984 року в Аргентині.       

     8 жовтня в бібліотеках Ланчинської громади  відбулися заходи, приурочені 100-річчю від дня народження нашого земляка – Василя Косюка. 

Фото без опису
     В Ланчинській міській бібліотеці для дорослих Марія Попович провела годину історичної пам’яті «З відданістю Україні…», за участю ліцеїстів 10-Б класу.

       Леся Микитишин організувала в Добротівській сільській бібліотеці - історично-інформаційна хвилинка «За тебе, Україно, за те, щоб вільною була…» .

    Для учнів 8-9 класів Надія Кухарчук, завідувач Середньомайданська сільська бібліотека,  провела інформина «З Україною в серці…».

Фото без описуФото без опису