Фото без опису

24 серпня у залі засідань селищної ради відбувся круглий стіл на тему «Становлення Української держави. XX-XXI століття».

Захід відбувся за участі селищної влади, істориків, освітян, громадських діячів, представників культури та священника.

Фото без опису

Селищний голова Надія Данилюк користуючись нагодою привітала всіх присутніх із Днем Відновлення Української Державності.

«Сьогодні, пам’ятаючи, що нам дала українська земля, вшановуючи героїв, які віддали за неї своє життя, ми повинні рухатись вперед – до процвітання та створення могутньої держави. Щоб увесь світ знав, що синьо-жовтий прапор – запорука стабільності та свободи, а наші нащадки  пишалися здобутками своїх предків», - зазначила у своєму виступі очільниця громади.

Опісля присутні  вшанували хвилиною мовчання всіх полеглих за волю України.

Фото без опису Фото без опису

Почався круглий стіл з теми «Віхи української державності від княжих часів до поч. ХХ ст.”, яку висвітлив учитель історії Добротівської гімназії І. М. Янко.

Фото без опису Фото без опису

Свої доповіді представили учасники круглого столу, зокрема учитель історії Ланчинського ліцею О. А. Любецький заглибився в 1917 рік та розповів більше про «Відновлення Української Державності та IV Універсал Центральної Ради», учитель історії Ланчинського ліцею Д. М. Білавич про “ЗУНР. Державотворчу діяльність в Західній Україні. Акт Злуки.”, учитель історії Ланчинського ліцею В. О. Гресько розказав про “Карпатську Україну” та “30 червня 1941р. Акт відновлення Української держави.”, учитель історії Ланчинської гімназії Ю. Ю. Гринів про “1991 р. Акт проголошення Незалежності України», декан, настоятель храму Зіслання Святого Духа УГКЦ селища Ланчин розповідав про «Роль УГКЦ в розбудові Української Держави», учитель історії Середньомайданського ліцею, староста Середньомайданського старостинського округу Б. Д Кінаш розповів про  “Проблеми, здобутки, перспективи.”

Фото без опису Фото без опису

Учасники заходу активно долучились до обговорення кожної з доповідей та висловили свою думку стосовно подальших перспектив розвитку України як незалежної держави.

Фото без опису

Резолюція круглого столу була про підтримку усіма учасниками законопроєкту №7521(ініціатор народний депутат України Оксана Савчук) про те, що Україна є правонаступницею Української Народної Республіки.

Запис круглого столу в Ланчинській селищні раді.