Фото без опису

В час, коли квітень покриває нашу землю ніжною зеленню, уквітчує первоцвітом та сон-травою, коли вся Україна замаїлася щедрою весною, ми відзначаємо день народження чудового прозаїка і поета - ЮРІЯ  ШКРУМЕЛЯКА.

Фото без опису Фото без опису

17 квітня в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих відбулася година поетичного настрою, присвячена 126-ій річниці з дня народження нашого славного земляка.

Фото без опису

Юрій Шкрумеляк  не лише неперевершений співець стрілецької слави, майстер цікавих повістей, оригінальний драматург, творець колядок і щедрівок, а ще й чудовий дитячий письменник.

Громадянин, патріот, людинолюб  – так коротко можна означити життєвий і творчий шлях Юрія Андрійовича Шкрумеляка, отого легендарного Івана Сорокатого, про котрого знала вся Україна, але прізвище вимовляла стиха. Йому судилося віщим словом у літературних полотнах змальовувати неповторний гуцульський край, прославляти його на віки.

Не забувають і високо оцінюють творчість Юрія Шкрумеляка і наші сучасники-односельчани, які присвячують йому свої твори. Бібліотекарі – Марія Попович, Любов Дутчак, Наталія Попович та Даніель Іваночко – з захопленням декламували вірші Марії Яновської та Нестора Чира. Власні вірші читали Лілія Щербатюк (заступник директора гімназії), Ганна Дем’янчук (вчитель-філолог) та Даніель Іваночко (студент).

Фото без опису Фото без опису

Хай живе серед нас світла пам'ять про самовідданого трудівника на ниві духовності,  людини великого серця, нашого земляка, Юрія Шкрумеляка. І не поглине забуття його прекрасні творіння, які не дадуть нам забути, хто ми, чиї діти, яких батьків.