Фото без опису Фото без опису

      Щороку, в третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля, а 22 квітня - Міжнародний день Землі.

      Головним завданням цих свят є привернення уваги громадян до критичного стану довкілля на землі та виховання екологічного мислення, бо нинішня ситуація в екології вимагає від нас надзвичайної уваги та високого рівня свідомості.

     У ці дні за традицією в українських містах і селах, на територіях підприємств проводяться екологічні толоки з метою прибирання територій парків та скверів, поширення екологічної культури.

     Опинившись в умовах карантину, не можна забувати про те, що відбувається за дверима нашого будинку, у тому числі не варто забувати і про екологію. Коли пандемія коронавірусу скінчиться, то екологічні проблеми залишаться.

     22 квітня працівники Ланчинської міської бібліотеки для дорослих взяли активну участь у прибиранні, щоб зробити довкілля чистішим, а територію біля бібліотеки комфортнішою. Адже стан екології впливає не лише на здоров’я людей, але і на середній вік життя нації.

    Вітаємо з Днем довкілля та Міжнародним днем Землі і закликаємо всіх друзів природи турбуватися про навколишнє середовище, адже кожен небайдужий вчинок — це запорука майбутнього, адже чисто не там де прибирають, а там де не смітять. Якщо кожна людина буде прагнути, щоб чисто було не лише у неї на подвір’ї та в домівці, але і на території нашого селища, то стан довкілля значно зміниться у кращу сторону. Добрі справи об’єднують навколо спільної мети – кращого майбутнього.