Фото без опису

Природо!   Ти – наш   другий   дім,

Колиско   мила,  берегине   славна.

Щоб  нам  у  ньому затишно було,

Зусиль прикласти треба нам немало.

14 квітня в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих відбувся захід приурочений Міжнародному дню екологічних знань, який відзначається  щороку – 15 квітня.  Свято було засноване 1992 року, коли на Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) було наголошено на важливості екологічної освіти громадян всіх країн для реалізації довгострокових планів розвитку людства. В Україні день екологічних  знань  відзначається з 1996 року.

Ведучі – Любов Дутчак та Наталія Попович – наголосили, що ми, українці, маємо гордитися тим, що доля подарувала нам диво – чарівну й неповторну красу природи. Та багатства природи небезмежні. Маємо їх дбайливо оберігати, як порядні господарі. Так роблять в усьому світі, бо проблеми екології, охорони природи нині найважливіші, адже природа – це наше життя, наше здоров’я.

«Вмійте ж природу любити,

Кожній стеблинці радіти.

В полі, у лісі, над яром –

Квіти, дерева і трави…

Цвіту не вирви задаром,

Гілки не втни для забави.

Оберігаймо і стежку в гаї.

Все те окрасою буде

Нашого рідного краю.» - з такими словами виступила красуня Природа.

Фото без опису

На завершення заходу ведучі запевнили, що  збережений підсніжник, пташеня повернуте до гнізда, посаджене деревце – це і є конкретна справа в охороні природи. День екологічних знань значимий не тільки для тих, хто займається екологічним вихованням та освітою, а й для всіх жителів нашої планети, адже йдеться про безпечне життя в майбутньому всіх нас. Прищеплення екологічної культури сьогодні – запорука збереження здоров’я майбутніх поколінь! Є багато прийнятих законів про охорону природи, але найвищим законом для кожного з нас має бути наша совість.