Фото без опису

 Весняні місяці приносять не тільки тепло, але і покращують самопочуття, піднімають настрій. У деяких людей з’являється невтомне бажання веселитися самим і веселити інших.

      Сьогодні, 1 квітня,  – Міжнародний день сміху. Цей день не внесено ні в які календарі знаменних дат і всенародних свят, але його цілком можна віднести до міжнародних, оскільки він з однаковим успіхом відзначається і в Німеччині, і в Англії, і у Франції, і в Скандинавії, і навіть на Сході. Адже гумор – це позитивні емоції.

      Працівники Ланчинської міської бібліотеки для дорослих підготували  літературний каламбур  сміхотерапії.  Любов Дутчак та Наталія Попович запевнили, що гумор – це не просто сміх, це сила від усіх хвороб,  це – сміхотерапія! Вона нічого не коштує, а дає багато. Вона збагачує тих, хто її отримує, і не збіднює тих, хто її дарує. Вона триває лише мить, але пам’ять про неї може лишатися назавжди.

    Сміх - це сила від усіх хвороб. Він додає нам настрою, допомагає в житті побачити більше світлого, радісного і просто стати добрішими. Сміх – один із найсильніших захисників нашого організму від негативної дії стресу, а отже – від багатьох тілесних недуг. Під час сміху в головному мозку людини виділяються гормони щастя (ендорфіни), і ми почуваємося радісно, захищеними від усяких негараздів.  Щоб засміятись, людині потрібно напружити 17 м’язів, а щоб насупитися – аж 43! Тому веселим і усміхненим бути легше.

     Прекрасним доповненням  стала гумореска Степана Руданського у виконання Михайла Цицанюка та гумореска Володимира Пушкаря у виконанні Любові Дутчак.

  В бібліотеці організовано виставку веселого жанру, яку наповнюють книги видатних українських гумористів: Остапа Вишні, Степана Олійника, Павла Глазового, Степана Руданського, Володимира Пушкаря, Павла Добрянського та інших гумористів, творчість яких не залишає байдужими.

Щоб легко було жити, долати дрібні труднощі – даруйте один одному щирі і добрі усмішки. І не тільки 1 квітня, а й увесь рік, хай гумору не буде кінця!  Будьте спостережливими, учіться бачити навколо себе цікаве та смішне. Сміх - це здоров’я.