Фото без опису

25 березня працівниками Ланчинської міської бібліотеки для дорослих організовано поетичну мозаїку, приурочену 140-ій річниці з дня народження поетеси з лагідним псевдонімом Марійка Підгірянка, яка вплела свою гірську квітку поезії у розмаїтий веселковий поетичний  вінок України. Справжнє ім’я поетеси, письменниці і вчительки, активної культурно-освітньої діячки, члена Спілки письменників України – Марія Омелянівна Ленерт-Домбровська.  Поезія Марійки Підгірянки,   як  кришталева  вода,  що  втамовує  спрагу  як  дітям,  так  і  дорослим.

Фото без опису

Бібліотекарі Наталії Попович та Любові Дутчак наголосили, що від її поезії люди стають добрішими, душевно багатшими. Її поезія виростала на природному грунті. Чарівна краса гуцульського краю, патріотична гордість за свою Батьківщину вдало вплетені в канву її поетичного імені.

Фото без опису

У віршах Марійки Підгірянки, що декламує Марина Голіней, звучить чиста, мов кришталь народна мова, проста і щира, яка виховує любов до України, до народу, до природи рідного краю та. Її поетичні перлини стривожать наші  душі.