Фото без опису

Вигаптуй   на  небо  райдугу-доріжку,

Простели  до сонця вишивку-маніжку,

Щоб по тій доріжці з лебедями-снами

Плавати   до  щастя  білими  човнами.

24 березня Ланчинською міською бібліотекою для дорослих організовано  народознавчу веселкову вітальню «Українські вишиванки – наче райдуги світанки».

Фото без описуФото без опису  

Ведучі, Любов Дутчак та Наталія Попович,  розповіли, що рукоділля прийшло до нас із далекого минулого. Рук діло – шиття, плетіння, в’язання, вишивання, різьблення, ткацтво. І виникло воно з любові до рідної землі і батьківської оселі, зі спілкування з навколишнім світом та потреби не тільки бачити красу, а й творити її власними руками. Вишивання як вид мистецтва існує з незапам’ятних часів. З покоління в покоління, від матері до дочки передаються таємниці цього виду мистецтва. Наше завдання - не розгубити його, передати це живе іскристе диво наступним поколінням.

Надзвичайно прекрасним доповненням до заходу були пісні «Бабусина вишиванка», у виконанні братів Малярчуків та «З вечора пригожого аж до ранку…», у виконанні дуету «Галичанка» (Ірини Яремин та Світлани Небелюк), а також вірш «Вишиванка рідна» у виконанні Тетяни Коваль.  

Фото без описуФото без опису

Від сивої давнини і до наших днів у радості і в горі вишивка — невід'ємна частина побуту українців, яка розкриває жінку як сильну особистість, ніжну та турботливу матір та майстриню на всі руки. Запропоновані для перегляду роботи творчої особистості — місцевої вишивальниці, дбайливої матері та бабусі - Світлани Гоцяк, не лише захоплюють своєю красою і неповторністю, а й подарують справжній весняний настрій.  

То ж, шановні друзі, вишивайте усіма барвами української землі. Вишивайте собі, нареченим, дітям, онукам, вкладайте у вишивки свої обереги.  Вишивайте, бо вишите вами, залишить добру пам'ять і ваше життя не буде марним.

Проєкт «Етнокав’ярня «Скарбниця ідей та традицій» виконується випускницями Академії Жіночого Лідерства, яка реалізується Українським Жіночим Фондом в партнерстві з Національним Демократичним Інститутом Міжнародних Відносин (NDI) в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)». Ланчинська селищна рада є партнером програми DOBRE, яка реалізується консорціумом організацій на чолі з організацією Всесвітні Громади (Global Communities) й фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).