Фото без опису

Цьогоріч свято народної творчості «Колядуймо разом» зібрало на сцені у парку імені Юрія Шкрумеляка учасників фольклорних колективів із різних куточків Ланчинської громади.

Участь у даному заході взяли керівництво громади, священник, депутати, керівники установ та мешканці громади.

Зокрема о. Тарас Щербатюк наголосив, що в цих колядках та щедрівках – вікова мудрість нашого народу, традиції та звичаї, історія та легенди. Вони навчають істинної любові до рідної землі – до України, надихають на боротьбу за нашу віру, правду та державу, і наша мета – зберігати та примножувати ці традиції.

Фото без опису

Колядування – звичай дуже давній, відомий у всіх слов’янських народів. Пройшли уже тисячі років, але звичай колядування не зникає. Зберегли й ми ці народні твори як найдавніший жанр пісенної поезії, як скарб духовний, як невичерпну скарбницю народної мудрості. Тому на сцені у парку звучали Різдвяні вітання та колядки з вуст вихованців Вишнівецького сільського клубу, Христини Михальчук Середньомайданського сільського клубу та ансамблю викладачів Ланчинської музичної школи.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

Мешканці Ланчинської громади з особливою шаною відзначають різдвяні свята, бережуть свої славні українські традиції, адже різдвяні віковічні колядки несуть усім людям многії літа у мирі, здоров'ї, достатку і наповняють великою любов'ю кожну оселю, кожну душу і кожне людське серце.

Фото без опису Фото без опису 

Фото без опису