Фото без опису

Нова радість стала,

Яка не бувала

Над вертепом звізда ясна

Увесь світ засіяла…

    Кожна нація, кожен народ має свої звичаї, традиції, свята, що виробилися протягом багатьох століть і освячені часом. Звичаї, традиції, обряди - це ті неписані закони, якими керуються в найменших щоденних і найбільш усенаціональних справах, у повсякденні та у святкові дні. Це ті найміцніші елементи, що об’єднують окремих людей в один народ, в одну націю!

   Різдво Христове належить до великих християнських свят, бо за біблійними свідченнями цього дня народився Син Божий – Ісус Христос, якому люди поклоняються вже понад два тисячоліття.

   2 лютого в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих відбувся перший захід в рамках реалізації проєкту «Етнокав’ярня «Скарбниця ідей та традицій», який об’єднав три покоління. Присутні обмінювалися власними знаннями і досвідом про звичаї та обряди Різдвяних свят, слухали колядки та колядували, а також розучували маловідомі і стародавні, які запропонувала сім’я Цицанюків.

      Ведучі – Марія Попович, Любов Дутчак та Наталія Попович - розкрили образ жінки-матері та прародильниці, без якої не було б життя на землі, образ світового дерева, як символ жіночого начала та всього живого.

    Залучено близько 40 людей різних вікових категорій та молоді.

    На протязі свята панувала  особлива духовна радість, обіймаючи кожного з нас, бо ми прославляли одну з найвеличніших подій Священної історії щирим і сповненим радості привітанням: «Христос народився! Славіте Його!». 

  Учасники заходу мали можливість посмакувати запашною кавою з кавомашини, отриманої завдяки виграному проєкту.

І нехай в оці світлі дні преображаючий дух Народження Христового запанує в наших серцях і подарує мир, радість, добро і процвітання!

Христос народився! Славімо Його! 

Проєкт «Етнокав’ярня «Скарбниця ідей та традицій» виконується випускницями Академії Жіночого Лідерства, яка реалізується Українським Жіночим Фондом в партнерстві з Національним Демократичним Інститутом Міжнародних Відносин (NDI) в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)». Ланчинська селищна рада є партнером програми DOBRE, яка реалізується консорціумом організацій на чолі з організацією Всесвітні Громади (Global Communities) й фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID)

@Український Жіночий Фонд

та @NDI Ukraine – National Democratic Institute

@DOBRE

#АЖЛ #DOBRE

#НДІ