Фото без опису

 

Шановні мешканці Ланчинської громади звертаємо вашу увагу на те, що комісією обстеження домогосподарств пошкоджених стихією складено 107 актів обстеження технічного стану житлових приміщень з них:

3 – кількість житлових будинків, які повністю зруйновані (не підлягають капітального ремонту)

33 – кількість будинків, які підлягають капітальному ремонту

71 – кількість будинків, які пошкоджені

06.07.2020 членами виконавчого комітету Ланчинської селищної ради ОТГ на черговому засіданні затверджено списки для надання допомоги одержувачам, вищезазначених будинків.

Зокрема наголошуємо про те,  шо на даний час механізму відшкодування збитків на земельні ділянки  та господарські споруди немає!

2 липня, задля ліквідації наслідків стихії Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження про виділення коштів з резервного фонду Державного бюджету.

Першочергово кошти будуть виплачуватися людям, які найбільше постраждали під час повені. Зокрема, матеріальна грошова допомога буде надана сім’ям загиблих у розмірі 200 тисяч гривень за кожного загиблого члена родини, власникам житлових будинків, які повністю зруйновані (300 тисяч на сім’ю), родинам, які відселені з житлових будинків, що підлягають капітальному ремонту (50 тисяч гривень на сім’ю), а також сім’ям, житлові будинки яких пошкоджені повінню (20 тисяч гривень на сім’ю).