До Міжнародного дня рідної мови у Ланчинській міській бібліотеці для дорослих відбулася  літературно-музична акварель.  А також працівники бібліотеки оформили святкову книжкову виставку, де читачі змогли, познайомитися з новими книгами українських поетів та письменників та кращими зразками вітчизняної літератури, які доповнили і розкрили красу і велич рідної мови.

Ведучі – працівники бібліотеки Марія Попович та Любов Дутчак  проінформувала присутніх про витоки рідної мови та її значення в житті людини.  Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято досить молоде. Воно було запроваджено у листопаді 1999 року згідно тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. Мова — це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат еволюції кожного етносу.

Присутні дізналися, що наш народ не одне століття боровся за рідну мову, за те, щоб сьогодні вона стала державною. Щоб українська мова не зникла - люди берегли її, як перлину, щоб колись заговорити нею у повний голос.

Всім присутнім підняли настрій   пісні про рідну мову, а також бібліотекар Любов Щербатюк та ліцеїсти  прочитала декілька віршів Ю.Шкрумеляка,  Д.Павличка, Л.Українки  та гумореску «Кухлик» Павла Глазового, які всі з задоволенням прослухали і посміялися.

Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя.