Фото без опису

Сьогодні, 20.02.2020р., у приміщенні Нижньовербізької сільської ради ОТГ відбулася нарада за участю спеціалістів Програми DOBRE та представниками 4-х громад: Ланчинської ОТГ, Печеніжинської ОТГ, Коломийської ОТГ та Нижньовербізької ОТГ. Нашу громаду представляли: голова громади – Володимир Попович та начальник відділу культури, спорту, туризму та зовнішніх зв’язків – Михайло Іванішак.

На нараді обговорено питання міжмуніципальної співпраці в напрямку розвитку туризму на території громад, необхідність створення єдиного туристичного маршруту, що буде охоплювати всі 4 громади даного регіону, можливість залучення Канадського Проекту «Партнерство для розвитку міст» ПРОМІС, при створенні єдиного туристичного маршруту.

За підсумком даної наради учасники розподілили обовязки між ОТГ, по створенню єдиного туристичного маршруту; визначили необхідність подання заявки на участь у проекті Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; затвердили координаторів по кожній громаді, для консолідації роботи по створенню єдиного туристичного маршруту.

Розвиток туристичної галузі в Ланчинській ОТГ одне з основних пріоритетів громади, адже це дасть поштовх малому та середньому бізнесу, відкриє нові туристичні атракції.

Необхідно зазначити, що між Ланчинською об’єднаною територіальною громадою та Печеніженською об’єднаною територіальною громадою 31 травня 2018 року укладено договір про співпрацю та партнерство щодо реалізації спільних проєктів у сфері туризму.