Фото без опису

 

В рентгенологічному відділенні центральної міської клінічної лікарні відкрили надсучасний комп’ютерний томограф, аналогів якого немає в Україні. Вартість всього обладнання становить 22 млн гривень. Його було придбано у рамках програми «Україна-Японія». А за кошти міського бюджету відремонтували та облаштували відповідне приміщення. Томограф будуть використовувати для обслуговування ургентних пацієнтів.

«Із придбанням цієї апаратури, медичні послуги, які надаються в нас, стануть ще якіснішими. Цей томограф має різні можливості в діагностиці пацієнтів – від голови до ніг, – каже директор КНП «Івано-Франківська центральна  міська клінічна лікарня» Тарас Масляк. – На ньому можна обстежити не тільки органи, а й системи організму. Сильними сторонами цього томографа є його технічні характеристики, позаяк він може завершити розпочате обстеження навіть без підключення до електроенергії».

Завідувач рентгенологічним відділенням Ігор Соколовський зазначив, що обстеження на цьому томографі високоінформативне, а доза радіації як при звичайній флюорографії. І додає, що приблизне навантаження на цей томограф буде дві тисячі пацієнтів у рік.