Фото без опису

В історії  нашої культури є діячі, які особливо яскраво й багатогранно відобразили в своїй творчості душу народу,  його національну своєрідність,  поетичну вдачу. До таких належить Іван Петрович Котляревський, класик  нової української літератури, видатний письменник-реаліст, автор славнозвісної «Енеїди» і «Наталки Полтавки».

     У важкі часи самодержавства він розкривав духовну велич рідного народу, його мрії,  у конкретних художніх образах утілив його віру  в краще  майбутнє.

     До 250-річчя  від дня народження Івана Котляревського  Любов  Дутчак - провідний  бібліотекар Ланчинської міської бібліотеки для  дорослих запросила ліцеїстів Євгенію Іваночко та Дениса Волощука взяти участь в акції «Візьми книги Котляревського  з собою», яка проводиться у ці дні в бібліотеці для  дорослих. Біля книжкової виставки  працівники разом з учнями ворожили за допомогою славнозвісної «Енеїди». З давніх давен для цього використовували головним чином релігійні книги. Але пізніше – і твори класиків. Розкривши будь-яку книжку, читали довільнообраний абзац, а далі все ставало зрозумілим. Було цікаво  і весело!