20 листопада в Ланчинському  ліцеї імені Ю.Шкрумеляка  пройшов виховний захід. Мета заходу: виховувати патріотизм та гідність, формувати розуміння єдності та цілісності України, усвідомлення себе  українцями, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині своєю працею, розвивати бажання стати гідними громадянами України, вшанувати пам'ять  Героїв  Небесної  Сотні.

     Ведучі  згадали події 2013 року – Революцію гідності та Майдан 2004 року. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення  до  свободи. Хвилиною мовчання вшанували всіх, хто  віддав своє життя за наше світле  майбутнє.

     З словами вдячності ліцеїсти звернулися до вчителя Дмитра Білавича, який довгий час перебував на Сході, на передові не одноразово  ризикуючи життям.

     Про те, як народжувалась нація, як виборювалась свобода і як формується нове українське суспільство, розповідають матеріали книжково-ілюстративної  виставки-хроніки «Незалежності й свободи вітер вирвався на волю», організована працівниками Ланчинської   міської   бібліотеки   для   дорослих.

   Захід  закінчився словами:

                                               «Ми просим в тебе, Боже милий -

 Не  дай  загинуть  у  війні!

 Щоб всі жили щасливо, мирно

 Вже  на  оновленій  землі.»

Фото без опису