За сценарієм Марії Попович, 14 жовтня 2019 року у селищі Ланчин працівники культури з ліцеїстами та гімназистами підготували та провели урочисту ходу-віче «Свято мужності й відваги», присвячену 77-річниці створення УПА, Дню захисника Вітчизни, Дню українського козацтва та Покрови Пресвятої Діви Марії.

            Захід почався біля могилі борців за волю України. Всечесні отці Тарас та Василь відправили панахиду за душі загиблих синів і дочок України, та просвітили всіх присутніх настановчим Божим словом.

           Офіційна частина свята почалась з урочистого звучання Гімну нашої держави. Далі слово взяв голова Ланчинської селищної ради ОТГ Володимир Попович, який наголосив, що треба шанувати і прославляти пам’ять тих, хто віддав найдорожче – життя, заради нас, в ім’я України. Також привітав всіх присутніх з святами та закликав всіх захищати свій край, свою Україну, бо тільки з сильною армією буде сильна держава.

           Ведучі, ліцеїсти,  Євгенія Іваночко та Максим Данилюк розповіли про три патріотичні свята, які з’єднались воєдино 14 жовтня. Саме: День захисника України, День Українського козацтва та річниця з дня створення УПА, які святкуються у день великого християнського у свята Покрови Пресвятої Богородиці.

           Розповіли ведучі і про сьогоднішні події на Сході. Всіх захисників, які віддали своє життя за Україну, вшанували хвилиною мовчання.

    Зворушливо прозвучали, у виконанні  Андріани Романюк пісня «Повертайся живим», Тетяни Дем’янців «Нам  потрібне  мирне  небо» та вірш Ліни Костенко «Болить мені…» у виконанні Марини Голіней.

          Далі заходи проводились біля пам’ятного каменя жертвам закатованих районним відділом НКВС та символічної, насипної могили Січових Стрільців, де священики молитовним словом згадали всіх загиблих, та прозвучав вірш у виконанні  Волощука Дениса «На могилах стрільців спить у росах трава».

       Завершальний етап віче відбувся біля стели пам’яті Героїв Небесної Сотні, де з  трепетом прозвучали пісні «Прошу у неба» у виконанні Наталі Яремчук та «Над Україною» у виконанні дуету Ілони Іванюк та Тетяни Мацюк. Священики відслужили поминальну панахиду. Захід закінчився звучанням Гімну нашої держави. Безумовно, проведення такого заходу  стало для його учасників добрим уроком патріотизму та залишило незабутній  слід у серцях присутніх.

Фото без опису