15 листопада 2019 року під головуванням Володимира Поповича відбулося засідання 21 сесії VII демократичного скликання Ланчинської селищної ради об’єднаної територіальної громади.

На сесії були присутні 18 депутатів. Також взяли участь в засіданні депутатів жителі ОТГ. Не змогли взяти участь у засіданні сесії:

  • Блонський В.І.  та Дикан Т.М. у зв’язку із відрядженнями;
  • Балабан Р.М, Білоус І.М, Петруняк І.М. у зв’язку із сімейними обставинами;
  • Дячук В.В., Кузьмин Р.Я., Марчак А.В. та Гресько Ю.В. знаходяться за межами України.

21 сесію Ланчинської ОТГ розпочато з виконання Державного Гімну України та молитви «Отче наш».

На початку засідання Михайло Джогола член ГО «Центр політичних студій» та член Молодіжної ради Ланчинської ОТГ Катерина Іванюк презентували аналіз роботи депутатів Ланчинської селищної ради ОТГ.

На засіданні обранці громади обговорили та прийняли відповідні рішення зокрема:

- Про включення до переліку для продажу права оренди земельної ділянки несільськогосподарського призначення на конкурентних засадах (земельних торгах) в с. Середній Майдан.

- Про затвердження технічної документації щодо поділу та об'єднання земельних ділянок.

- Про вилучення земельних ділянок: площею 20,0000га та площею 5,0000га, які були надані для ведення фермерського господарства в урочищі Ділок.

- Про внесення змін в договір оренди земельної ділянки від 19.06.2015 року.

- Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою ТОВ «Ланчиненергобуд» щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій в селищі Ланчин по вул. Ф.Іваночка.

- Про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки ТОВ «Ланчиненергобуд» для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій в селищі Ланчин по вул. Ф.Іваночка.

- Про надання згоди щодо поділу земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівлі торгівлі в селі Середній Майдан.

- Про розірвання договору оренди земельної ділянки Андрейчук Петрунелі Григорівни с. Середній Майдан вул. Українська, 62 яка була надана для обслуговування приміщення магазину в зв’язку з продажем

- Про затвердження протоколу № 11 комісії з питань фінансів, інвестицій та планування соціально-економічного розвитку «Про внесення змін до селищного бюджету на 2019 рік».

- Про внесення змін до рішення сесії № 504-13/2018 від 2112.2018р. «Про селищний бюджет на 2019 рік»

- Про затвердження проектно-кошторисної документації «Капітальний ремонт з утеплення фасадів (термореновація будівель) Ланчинського ліцею на вул. Карпатська, 6 в селищі Ланчин Ланчинської селищної ради ОТГ Надвірнянського району Івано-Франківської області»

- Про затвердження розпоряджень селищного голови № 226/02.2-05 від 01.11.2019р. «Про затвердження проектно-кошторисної документації на будівництво оглядової вежі «Спорудження і облаштування оглядової вежі та відпочинкової зони в урочищі «Жбир» села Добротів Ланчинської об’єднаної територіальної громади Надвірнянського району Івано-Франківської області» на суму 1 495 014 грн.; 227/02.1-05 від 04 листопада 2019 року «Про затвердження проектно-кошторисної документації» по капітальному ремонту «Церкви Зіслання Святого Духа УГКЦ в селищі Ланчин Надвірнянського району» на суму 21 000,00 грн.

- Про внесення змін до рішення сесії від 11.10.2019 року № 855/2019 «Про затвердження структури та штатної чисельності апарату селищної ради та її виконавчих органів» (додано посаду опалювача).

А також ряд земельних питань фізичних осіб.