Фото без опису

Відбувся день депутата!

На початку засідання заступником селищного голови Ланчинської ОТГ Василем Іванішаком було презентовано основні моменти практично-навчального візиту до США, який проходив у рамках програми USAID Ukraine - #DOBRЕ, Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та Міжнародної асоціації управління містами та округами (ICMA).

Кандидати в учасники цього туру були обрані командою DOBRЕ, виходячи з лідерських здібностей та можливостей учасників впроваджувати отримані знання на практиці. Також програма покриває витрати учасників щодо проїзду, проживання та харчування на протязі всіх днів поїздки. Мета допомоги проекту полягає у вивченні кращих практик місцевого самоврядування та економічного розвитку  в невеликих громадах США, обмін досвідом з колегами щодо управління, організації, забезпечення сталості, залучення громадян до питань  розвитку громади.

Також, нещодавно відбулося навчання депутатів місцевих рад в рамках Програми DOBRE за співорганізації Інституту Політичної Освіти для громад-партнерів ІІІ когорти Західного регіону. Участь у навчанні взяли депутати Ланчинської селищної ради ОТГ. В учасників були три насичених дні, цікава програма та фахові спікери, зокрема Олександр Солонтай, Іван Лукеря, Тарас Случик. Сьогодні депутати мали можливість поділитися враженнями та подякувати організаторам. Зі слів депутатів було надзвичайно інформаційно, пізнавально та дискусійно.

Під час засідання, яке пройшло під головуванням заступника селищного голови Василя Іванішака, обранці громади попередньо розглянули матеріали 21 чергової  сесії селищної ради ОТГ сьомого демократичного скликання, проведення якої передбачено 15 листопада.

День депутата, як завжди, насичений, дискусійний і конструктивний. Депутати обговорили проекти рішень, які пропонуються на розгляд сесії. Всього було розглянуто 8 основних та ряд додаткових питань, які виносяться на чергову сесію.

1.Про включення до переліку для продажу права оренди земельної ділянки несільськогосподарського призначення на конкурентних засадах (земельних торгах) в с. Середній Майдан.

2. Про затвердження технічної документації щодо поділу та об'єднання земельних ділянок.

3. Про вилучення земельних ділянок: площею 20,0000га та площею 5,0000га, які були надані для ведення фермерського господарства в урочищі Ділок.

4. Про внесення змін в договір оренди земельної ділянки від 19.06.2015 року.

5. Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою ТОВ «Ланчиненергобуд» щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій в селищі Ланчин по вул. Ф.Іваночка.

6. Про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою землеустрою щодо відведення земельної ділянки ТОВ «Ланчиненергобуд» для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій в селищі Ланчин по вул. Ф.Іваночка.

7. Про надання згоди щодо поділу земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівлі торгівлі в селі Середній Майдан.

8. Про затвердження протоколу комісії з питань фінансів, інвестицій та планування соціально-економічного розвитку «Про внесення змін до селищного бюджету на 2019 рік».

9.Земельні питання.

Після обговорення ряду додаткових питань, обранці громади продовжили розгляд матеріалів чергової 21 сесії селищної ради ОТГ на засіданні постійних депутатських комісій.