29 серпня 2019 року під головуванням Володимира Поповича відбулося засідання 19 сесії VII демократичного скликання Ланчинської селищної ради об’єднаної територіальної громади.

Сесію розпочато з виконання Державного Гімну України та молитви «Отче наш».

Хвилиною мовчання обранці громади вшанували всіх загиблих захисників України.

Найважливішим рішенням стало затвердження Стратегії розвитку Ланчинської селищної ради ОТГ на 2019-2027 роки та затвердження плану заходів на період 2019-2023років, написання якої стало можливим завдяки підтримки Програми "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE), за фінансового сприяння USAID (United States Agency for International Development), участі членів робочої групи, при сприянні експертів Фонду Розвитку Місцевої Демократії з Польщі.

- Затверджено Положення «Про порядок залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Ланчинської ОТГ», що дасть додаткові надходження у місцевий бюджет;

- Взято до уваги та затверджено звіт за І-півріччя 2019 року;

- Внесено зміни до селищного бюджету (уточнення та розподіл коштів)

- Затверджено протокол №7 комісії з питань фінансів, інвестицій та планування соціально-економічного розвитку, згідно якого:

  1. за рахунок субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам згідно рішення сесії Івано-Франківської обласної ради № 1160-29/2019 від 12.07.2019р. кошти в сумі 125,00тис.грн. направити на виготовлення проектно-кошторисної документації та реконструкцію спортивного майданчика в селі Добротів Ланчинської селищної ради ОТГ;
  2. за рахунок субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам згідно розпорядження Івано-Франківської обласної державної адміністрації  № 341 від 05.07.2019р. кошти в сумі 70,00тис.грн. направити на дольову участь у проекті «Спорудження та облаштування оглядової вежі та відпочинкової зони в урочищі «Жбир» с. Добротів Ланчинської селищної ради ОТГ».

- Затверджено Положення «Про бюджетний регламент» та Положення «Про бюджетні слухання», які визначатимуть порядок розроблення, схвалення та внесення змін до селищного бюджету.

- Затверджено Положення «Про антикорупційну раду», що дасть змогу її членам: здійснювати антикорупційний аналіз проектів рішень ради, вносити пропозиції щодо розробки проектів розпоряджень селищного голови та рішень виконавчого комітету, вносити пропозиції щодо процедур запобігання корупції, усунення корупційних ризиків у діяльності Ланчинської селищної ради ОТГ.

- Внесено зміни до Переліку адміністративних послуг, що надаються через відділ Центр надання адміністративних послуг та затверджено Перелік адміністративних послуг, які надаються через віддалене робоче місце адміністратора відділу Центру надання адміністративних послуг в селі Добротів.

- Внесено зміни до Положення «Про старосту села Добротів», у якому до завдань та повноважень старости додано надання послуг через віддалене робоче місце.

- Прийнято рішення направити на Х обласний конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування проект «Підвищення якості доріг місцевого значення та безпеки на дорозі, шляхом придбання спецтехніки (автогрейдера) та облаштування тротуарів до основних закладів соціальної сфери».

А також ряд земельних питань фізичних осіб.