Фото без опису

Святкування Дня селища – це гарна традиція, яку варто продовжувати. Це своєрідний підсумок усього зробленого за певний проміжок часу. Днями народні гуляння та святкування відбулись  у Ланчині.

З нагоди святкування 778 річниці першої згадки селища організатори підготували насичену програму. Урочистості розпочались із богослужіння в храмах, привітання голови громади та благословення отця Василя Ткачука. 

Зібралось чимало місцевих жителів. На великій сцені музичні вітання дарували  присутнім учасники художньої самодіяльності з селища Ланчин та сіл Добротів, С.Майдан, Вишнівці, були організовані розваги для дітей. Під час урочистостей було нагороджено наймолодшого та найстаршого жителів селища.

Свято проходило весело, панувала атмосфера злагоди, відчувалося, що день селища  – це свято єднання. Саме в такі моменти особливо відчувається любов і гордість за свою маленьку батьківщину, охоплює відчуття єдиної родини.

Біля Народного дому в рамках свята селища та за сценарієм розпочалось незвичне дійство для любителів гри в шашки – сеанс безперервної і одночасної гри. Його проводили  майстри спорту з шашок Роман Залуцький та Олександр Коваль. Хлопці завітали  на наше свято не тільки для проведення сеансу гри. На прохання любителів цієї гри провели ще й майстер-клас, розповіли дітям і дорослим принципи і правила гри в шашки.

Гості селища  також мали можливість оглянути виставку творів місцевого  майстра пензля, а саме творів Ігоря Іваночка та фоторобіт  «Ланчин з висоти пташиного польоту»  Василя Білоуса та Михайла Яновського.

З кожним роком Ланчин стає більш затишним і комфортним. Усі здобутки громади були б неможливими без відданої праці щирих, гостинних, щедрих і талановитих жителів, які своєю самовідданою працею й теплом сердець примножують його славу, зберігають традиції та передають у спадок прийдешнім поколінням.

Нехай і надалі село процвітає народжуються і підростають діти, спокійно і захищено почуваються люди похилого віку.

Висловлюємо щирі слова подяки організаторам   та учасникам свята! Особлива подяка Ланчинській міській бібліотеці для дорослих та Молодіжній раді!

 

З повагою, селищний  голова  Володимир Попович!