«Відео про професію» проорорієнтація молоді.

У Добротівській бібліотеці організовано для молоді та підлітків перегляд відеороликів сайту «Профfest» «Відео про професію».

Вірний вибір професійного майбутнього для молодої людини є основою її становлення в суспільстві, одним із головних рішень в житті. Тому особливе значення має кваліфікована допомога учнівської молоді у виборі професій. І бібліотека яка вирішує завдання інформування, виховання своїх користувачів, не може стояти осторонь від проорорієтапційної роботи.

Допомогти професійно визначатися підлітку бібліотекар може завдяки відеороликам, а також популярної літератури на тему самих різних напрямків діяльності.

Саме проведені заходи з проорорієтапції в бібліотеці можуть дати таку актуальну інформацію про затребуваність тієї чи іншої спеціальності на ринку праці, умови вступу до тих навчальних закладів, де є можливість здобувати знання за обраним напрямком.

Під час цієї зустрічі старшокласники мали можливість дізнатися про позитивні і негативні сторони тієї чи іншої професії, перспективи професійного розвитку і росту, що допоможе їм зорієнтуватися у розмаїтті професій і зробити свій правильний вибір.