Традиційно що року в квітні відзначаються День довкілля та День Землі. Завдяки широкій підтримці громадських організацій, представників органів влади, небайдужих громадян ці свята стали днями активних практичних дій на захист навколишнього середовища. Це є доказом того, що українське суспільство виявляє зацікавленість до розв’язання екологічних проблем та дбає про забезпечення права громадян на безпечне довкілля.

   У ці дні проводяться заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища,

   24 квітня Ланчинська міська бібліотека для дорослих організувала і провела акцію  «За чисте довкілля», метою якої було привернути увагу жителів селища до проблеми зі сміттям, прибирання та приведення у належний стан території біля бібліотеки. Активну участь у проведенні акції взяли користувачі бібліотеки.

Бібліотекарями був пофарбований паркан на території бібліотеки та прибир зібрано сміття з прибібліотечної території, скопано і упорядковано квітник, посіяно насіння квітів, а також висаджено квіти біля споруди «Олені».

Загалом День довкілля та День Землі дозволяють оцінити стан природного середовища, в якому ми живемо, надають можливість уважніше замислитися над діями, вчинками та майбутніми кроками, які кожен з нас зробить у своєму житті для збереження, відновлення довкілля та з’ясувати свою роль у збереженні нашої планети, її екосистеми і ресурсів.

      Адже чисте довкілля залежить від нас самих.