14 квітня 2019 року, в селі Добротів відбулася міжконфесійна, молитовна Хресна дорога, ініціатором якої виступила Ланчинська селищна рада об’єднаної територіальної громади.

Участь у Хресній ході взяли жителі громади, а також сусіди з села Красна. Хресну дорогу очолили о. Василь Ткачук, о. Тарас Щербатюк,  о. Роман Гринів, о. Михайло Слободян, о. Іван Виксюк, о. Петро Мойсяк. Хресна хода є традиційною для села Добротів, проте цього річ вона об’єднала навколо себе всю громаду. Священики, представники влади, лікарі, вчителі, діти, молодь, учасники бойових дій – всіх цих людей об’єднав Хрест терплячого спасителя, який кожен мав змогу нести під час молитовних розважань. Загальна кількість учасників Хресної дороги – біля тисячі людей. Хресний хід – це благословенний день для жителів громади та всіх присутніх учасників. Люди йшли з молитвою на устах, з надією у серці на припинення війни і співчуттями до Матері Божої, бо смерть забрала Її Сина.

Ми дуже вдячні усім Вам за участь у цій Хресній дорозі. Під час походу ми молилися за кращу долю України, за припинення військової агресії. Усі переживаємо за життя наших рідних, бажаємо у мирі працювати, навчатися, молитися, радіти життю і не хочемо, щоб вбивали та калічили наших громадян. Молімося, щоб Бог дав мудрості провідникам народів припинити війни і кровопролиття та вивести війська і вивезти зброю з території України.

Надіємось, що така Хресна хода стане доброю традицією на користь України та нашої громади. Нехай Пресвята Богородиця, Мати Божа, допомагає кожному з нас творити діла милосердя кожного дня.