18 квітня 2019 року у Ланчинському ліцеї імені Юрія Шкрумеляка відбувся теоретично-методичний семінар учителів української мови і літератури, зарубіжної літератури та англійської мови навчальних закладів Ланчинської ОТГ з питання «Розвиток творчих здібностей учнів засобами слова в системі особистісно орієнтованої освіти». Зі вступним словом до слухачів семінару звернулася його керівник, вчитель-методист Ганна Дем’янчук. У рамках семінару відбувся круглий стіл з питання «Формування ключових і предметних компетентностей учнів на уроках словесності та в позакласній роботі засобами літературного краєзнавства», в якому взяли участь всі слухачі заняття. Учитель англійської мови ліцею Ірина Мацюк показала мультимедійну презентацію своїх здобутків з теми «Реалізація ідеї дитиноцентризму на особистісно орієнтованому уроці. А вчитель української мови і літератури Любов Сікорин презентувала учнівський мультимедійний проект «Юрій Шкрумеляк – співець січового стрілецтва», оскільки  18 квітня – 124-а річниця від дня народження Юрія Шкрумеляка, ім’я якого носить ліцей. Системою роботи зі старшокласниками щодо підготовки їх до ЗНО поділилась вчитель-методист   Ганна Казюк, розікривши теоретичні та практичні аспекти проблеми.

Виховний захід для учасників семінару провела з учнями 6-Б класу вчитель Любов Дем’янчук. «Силач другої чети» - саме так називалося урочисте дійство, присвячене річниці від дня народження славного земляка Юрія Шкрумеляка. Підсумки роботи семінару за методом «ДРІД» провела зі слухачами методист відділу освіти , сім’ї та молоді Ланчинської ОТГ Наталія Балабан: досвід ( що робили, що пам’ятаємо), рефлексія ( які відчуття, реакція), інформація ( яку інформацію отримали, що нове почерпнули, які висновки зробили), дії ( як будемо діяти в майбутньому ).

Директор ліцею Тетяна Дикан подякувала учасникам семінару за плідну і творчу працю з реалізації ідей Нової української школи, а класному керівнику 6-Б класу Любові Дем’янчук – за прекрасне свято, висловивши впевненість у тому, що учні з честю будуть нести звання ліцеїстів, стануть справжніми синами і дочками великого українського народу, гідними нащадками Юрія Шкрумеляка

Фото без опису