Сьогодні, 29.03.2019 року, на запрошення голови Ланчинської селищної ради об’єднаної територіальної громади Івано-Франківської області Володимира Поповича, відбулася зустріч з керівником консультативної місії ЄС в Україні – Кястутісом Ланчінскасом. Підставою для такої зустрічі є ймовірність того, що коріння Його родини можливо походять із селища Ланчин. За попередніми даними, в ранні роки прізвище родини могло бути «Ланчинський» або «Ланчинська». Відповідно до архівних даних, записів, зроблених царською владою, родина прибула в маленьке Литовське містечко Жежмаряй в 1795 році з «Іноземної країни» і можливо із Ланчина.

 

Голова громади засвідчив свою повагу та висловив сподівання в тому, що це знайомство принесе користь у відновленні історичної пам’яті громади та родини Кястутіса Ланчіскаса. Також, очільник селищної ради запевнив в готовності допомогти знайти будь-яку можливу інформацію про коріння родини. Так як, на даний момент, не має даних про історію родини, селищна рада буде подавати запит у Державний архів Івано-Франківської області. У разі відсутності будь-яких відомостей, планується подати запит у Державний архів Львівської області. 

У кінці зустрічі, голова громади – Володимир Попович та керівник консультативної місії ЄС в Україні – Кястутіс Ланчіскас, обмінялися контактними даними для подальшої спільної співпраці та можливості ознайомлення  з результатами проведеної роботи.

Фото без опису