3 лютого 2019 року в Добротові відбулася Перша розколяда об’єднаної територіальної громади «З колядою ідем». Маємо надію, що захід котрий започаткований з ініціативи голови Ланчинської селищної ради об’єднаної територіальної громади В. Поповича та масово підтриманий громадськістю приживеться та принесе нові плоди в майбутньому.

Зберігати традицію української Коляди, любити її, робити популярною і модною – одне  з основних завдань нашої громади. Наша земля багата на культуру високого рівня, щедро забарвлена автентикою, етнічними особливостями. У нас ще збереглися давні традиції і живуть не лише в середовищах старшого покоління, а й в молодіжних. І ми щиро раді сьогодні колядувати, раді, що маємо можливість розвеселити кожне серце нашої громади.

Розпочався захід благословенням отців та напутнім словом селищного голови.

Всіх присутніх потішили хори церков Покладення поясу Пресвятої Богородиці села Добротів; Воздвиження Чесного Хреста міста Надвірна; Чуда АрхистратигаМихаїла селища Ланчин;  Різдва Пресвятої Богородиці села Красна; Зіслання Святого Духа селища Ланчин; Воздвиження Чесного Животворящого Хреста села Середній Майдан; Святих Володимира і Ольги села Добротів. Привітали такох гостей заходу вертеп школярів Добротівської гімназії таансамбль вчителів гімназії. Окремої уваги заслуговує виступвокальної формації «Просто неба» сільського клубу села Середній Майдан.

Закінчився захід спільною колядою всіх присутніх та виконанням Державного Гімну.

Пройшли уже тисячі років, але звичай колядування не зникає. Збережімо й ми ці народні твори як найдавніший жанр пісенної поезії, як скарб духовний, як невичерпну скарбницю народної мудрості.

Хочеться подякувати всім учасникам Першої розколяди Ланчинської об’єднаної територіальної територіальної громади,нехай світло Вифлеємської зорі веде всіх мешканців громади, а коляда об’єднює нас у єдину велику родину на користь і славу громади та України.