(В. ШЕРЕМЕТА)

 

«…Стояв майдан. Розстріляна душа

Вже не шукала прихистку ні в кого!...»

(Г. Василюк)

   Василь Шеремет – сотий воїн Небесної сотні. На світлині – темноволосий, з карими очима, трохи схожий на В.Стуса. Дивиться з сумом, але з жагою до життя.

   21 березня 2019 року в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих була проведена година пам’яті, присвячена 70-річчю з дня народження  Героя України - Василя Шеремети.

   Ведуча заходу Марія Попович ознайомила десятикласників ліцею з біографією Василя. Також зазначила, що він прожив досить важке і складне життя, в якому є все: і біль нерозділеного кохання, і інше нещасливе кохання, і весь тягар сірих буднів, який  ліг в основу його повсякденного життя. Попри це все він ніколи не нарікав на свою долю. Він жив і творив для України, перебуваючи у майданівському наметі разом з коломийськими однодумцями. Василь Шеремета разом з усіма боровся за краще майбутнє України.

   Його поховали в рідному селі Ланчин біля могили «Борцям за волю України» під звуки салюту і звучання Гімну України та стрілецького гімну «Ой у лузі червона калина».

    За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, Указом Президента України № 890/2014 від 21 листопада 2014 року Василю Шеремету було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» 4 липня 2015 року патріарх УПЦ КП Філарет нагородив Героя почесною медаллю «За жертовність і любов до України» (посмертно).

     Під музику пісні «Пливе кача» провідний бібліотекар Любов Дутчак прочитала вірш Г. Василюк «Горять свічки на серці України», присвячений Небесній Сотні. Бібліотекар Любов Щербатюк та вчитель-філолог Олеся Іваночко також декламували поезію.

 Хвилиною мовчання вшанували Героя України.

     Але як би  не склався життєвий шлях В. Шеремети, щоб не довелось пережити, в наших серцях залишиться щось незмінне, чисте, те, що виокремлює творчих людей – служіння своїй Україні.

На завершення заходу з уст присутніх прозвучав Гімн України.

Небесна сотня – наш біль і наша гордість, наші сльози і наша вдячність.

Світла їм память!

         Слава Україні!!!

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису