Мабуть, найбільшу насолоду і радість, найпалкішу любов до рідного краю, до життя викликає спілкування з природою. Вона завжди чарувала і хвилювала людину. Шепіт голубої води, зелених дібров, спів дзвінкоголосих пташок, запах і розмаїття квітів – усе це дороге серцю, ні з чим не зрівняна природа  рідного краю.

22 березня, в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих пройшов екологічний бумеранг «Хай вічно струмує чиста вода» присвячений Всесвітньому дню води.

Ведуча, завідувач бібліотеки  Марія Попович, звернула увагу сучасного молодого покоління на те, що вони живуть в епоху не тільки бурхливого розвитку науки і техніки, а й негативних наслідків НТР.

Дедалі більше забруднення атмосфери, гідросфери та літосфери. Гідросфера – це

водяна оболонка. Без неї немислиме існування не лише людини, а й усього живого.

     Любов Дутчак, провідний бібліотекар, зауважила, що в усі часи, в усі віки композитори, поети і письменники найкращі свої твори присвячували   оспівуванню   храму    Природи.

Леся Іваночко, вчитель ліцею, прочитала вірші нашої односельчанки, Марії Яновської, де знайшли відображення захоплення авторки надзвичайною, мальовничою красою Карпатських  гір,  любов до рідної   землі,  до   природи,  до України.

 

        Любов Щербатюк, бібліотекар,  розповіла про очищувальні властивості води, освяченої на Йордан та Стрітення. У народі кажуть: «Свята водичка – ти наша рятівничка». Таку воду використовують як цілющу від всіляких хвороб. Намолена і освячена вона зберігається і використовується в кожній оселі.

 

Для людини дуже важливо пити чисту воду – це одна з основних складових здоров’я, як і чисте повітря, здорова їжа і фізична активність.

Вода – основа життя! Давайте берегти її разом!