Світ поезії! Великий і вічний, повний таїни і принади, прекрасний і неповторний!

         Кому з нас не доводилося переживати потрясіння від поетичних рядків! Мабуть, кожному, бо поезія – сповідь серця, пісня душі, здатні пробудити і сум, і радість, заспокоїти, умиротворити… У такий неповторний світ поетичного слова поринули учасники мистецької стрічі «Від почуттів глибоких лине слово», яка відбулася в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих і присвячена Всесвітньому дню поезії.  Серед учасників свята – ліцеїсти та їх наставники, бібліотекарі, викладачі музичної школи, члени літературної студії «Бистрінь» імені Н. Чира, представники відділів освіти і культури ОТГ: Андрій Микитин, Михайло Іванішак.

         Організатор і ведуча поетичних акордів Марія Попович, завідувач Ланчинської міської бібліотеки для дорослих, представляє гостю – поетесу від Бога, нашу землячку Марію Яновську, наголошуючи на тому, що Ланчин багатий і невичерпний на оригінальні таланти,один із яких, безперечно, ось тут, перед нами. Для Марії Яновської поезія – не випадковість: вірші вона пише з дитинства, є автором чотирьох поетичних збірок: «Квіти любові», «Не забувай» , «Стежина до щастя», «Голос голубки», й остання вийшла на початку цього року у видавництві «Лілія», а також є членом літературної студії «Бистрінь» імені Н. Чира. Поезія – зміст її життя, засіб вираження свого «я», відгук щедрого серця на радощі і болі нашого непростого буття. Від світу цього Марія Яновська увібрала тепло і мудрість і перелила у рядки чудових поезій. Її творчість – розмаїта. У пейзажній, патріотичній та інтимній ліриці розкривається щось нове, досі не сказане, а її слово точене й точне, ніжне й мелодійне, дзвінкоголосе і ритмічне. Недарма композитори прагнуть співпрацювати з поетесою, уже сорок поезій покладено на музику. Так, Марія Яновська – поет-лірик, поет-пісняр! А тому на зустрічі линули пісні «Столиця дитинства» та «Мамина вишиванка» (муз. М. Ведмедері) у виконанні чудового дуету «Галичанка» у складі Ірини Яремин та Світлани Небелюк. Поезії різних збірок  натхненно читали бібліотекарі Любов Дутчак та Любов Щербатюк, ліцеїсти та вчитель української мови та літератури Олеся Іваночко, а нові вірші, які увійдуть до майбутньої збірки «Мереживо долі», декламувала авторка – Марія Яновська. Вона поділилась своїми творчими планами та презентувала літературний альманах «Так ніхто не кохав» і Всеукраїнську літературну-художню газету «Гарний настрій», в яких є добірки її віршів. Привітала Марію Яновську з виходом нової  збірки «Голос голубки» член літературної студії  «Бистрінь» імені Н. Чира, вчитель-методист Добротівської гімназії Ганна Дем’янчук.

         Зустріч і спілкування з поетесою Марією Яновською – незабутні, бо в її віршах – наш світ, наші болі і тривоги, наш розпач і безвихідь, наші радощі і надії…

         Ми щиро вдячні Вам, Маріє Михайлівно, за Ваше мудре слово і щире спілкування! Творчих ужинків і многая літ! Хай чисте полум’я Вашої поезії гріє душі і серця читачів.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису