Володимиру Івасюку – 70!

          04 березня 2019 року, геніальному українському поету і композитору – 70 років. Але в наших серцях він навіки залишиться голубооким українським Орфеєм, осяйним і юним, який з висоти Карпатських гір побачив світло омріяної волі.        У його незбагненній музиці, в його незабутніх піснях - безцінний скарб величного духу предків, вічна таїна української душі.

         «Повік твою «Червону руту» співати будуть солов’ї» - саме під таким девізом відбувся у Ланчинському ліцеї імені Юрія Шкрумеляка флешмоб, присвячений світлій пам’яті великого українця.

         «Червона рута!»  Той цвіт з легенди, та пісенна квітка, що стала живодайним джерелом співучої душі нашого народу, чистою вродою гірського краю, вибрана для флешмобу не випадково. Ось уже понад 48 років «Червона рута» чарує і наснажує людські серця, тому що це – пісня-символ, пісня-рубікон, перейшовши який, уся українська пісенна музика стала іншою, вийшла за дозволені межі провінціалізму і облетіла весь світ. Ліцеїсти, учителі, викладачі музичної школи, бібліотекарі Ланчинської міської бібліотеки для дорослих, начальники відділів культури та освіти ОТГ – усі з великим натхненням і в єдиному творчому пориві заспівали «Червону руту». І це було дивовижно щире, стрімке, невпинне, як водограй, виконання!

        Гарним доповненням до заходу став вірш нашої односельчанки Марії Яновської «Стежина до серця», присвячений світлій пам’яті  славетного композитора, поета, художника, патріота Володимира Івасюка, написаний 27 лютого цього року, прочитаний провідним бібліотекарем Ланчинської бібліотеки для дорослих Любов’ю Дутчак.    

     Справжньою окрасою флешмобу стали символічні квітка червона рута та серце. А в піднебесся злетіли жовто-сині повітряні кульки. Адже змалювати портрет часу Володимира  Івасюка неможливо без його пісень, без його голубих, як небо, очей.

     «Я бачу у піснях його душу – вона здалася мені блакитноокою», - сказав незабутній Назарій Яремчук. І це справді так. Душа українського Моцарта сьогодні, мабуть,  радіє, тому  що  народ  у  пісні  з  ним – співцем  України!

Фото без опису 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису