Фото без опису

Щороку березень дарує нам незабутні зустрічі з творами Тараса Григоровича Шевченка. Величні думи Кобзаря для всіх поколінь ось уже понад два століття стають живою водою, що напуває спраглі серця не одного покоління українців. Це слова, що єднають думки і прагнення патріотів у величному усвідомленні поняття Батьківщина-Україна.

07 березня в приміщенні Ланчинської дитячої музичної школи відбувся надзвичайний захід, присвячений пам’яті полум’яного патріота своєї Батьківщини - Тараса Шевченка. Головний постановник та режисер – завідувач Ланчинської міської бібліотеки для дорослих Марія Попович.

Захід розпочався віршем нашого сучасника Василя Голобородька «Читання «Кобзаря», який продекламувала Анна Дем’янчук, вчитель-методист Добротівської  гімназії.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Особливо трепетно і зворушливо глядачі сприйняли сценку «Шевченко і Муза» у виконанні Андрія Микитина (начальник відділу освіти, сім’ї та молоді) та Євгенії Іваночко (учениці 10-А класу Ланчинського ліцею).

 

 

Фото без опису

 

З великим натхненням Любов Дутчак (провідний бібліотекар Ланчинської міської бібліотеки для дорослих) прочитала вірш нашої односельчанки Марії Яновської.

 

    

 

 

 Фото без опису Фото без опису

      З хвилюванням глядачі дивилися уривок з поеми «Відьма» у виконанні гімназистів з Добротова. У молодих артистів емоції вирували. Вони  заставили присутніх по-новому осмислити твори генія, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в йому.

Неперевершено продекламували поезію Шевченка учні Добротівської гімназії Арсен Климко вірш «Доля» та Максим Цюрак «Молитва».

Фото без опису Фото без опису

Надзвичайно захоплюючи пройшов полілог, в якому приймали участь Кобзар (Михайло Іванішак - начальник відділу культури), поет (Андрій Микитин - начальник відділу освіти), художник (Василь Цюрак - директор Народного дому), Жінка (Марія Попович – завідувач міської бібліотеки для дорослих), гайдамака (Василь Бакота – директор Добротівського будинку культури), Прометей (Максим Скрінніков – юрист селищної ради). Кожен з учасників старався якнайкраще, найемоційніше передати думку Шевченка та його сподівання на краще майбутнє України.

   Затамувавши подих слухали пісню «Думи мої, думи мої» у виконанні фахівців музичної школи.  Особливо піднесений настрій подарував Михайло Іванішак виконанням пісні  «Шлях до Тараса».

Фото без опису Фото без опису

На завершення всі присутні стоячи виконали духовний гімн «Боже Великий, єдиний…».

Цікаву виставку нової літератури підготували працівники бібліотеки для дорослих.

Фото без опису

Фото без опису

Дійство, що відбувалося не стомлювало, а захоплювало, бо тут і музика, і вірші, і сценки. Присутні у залі відчули себе однією родиною, об’єднаною рідним словом Тараса.

Світлий образ Великого Кобзаря – безсмертний, як і сам народ, що породив його. Вічно нетлінна творчість геніального сина України жива подихом життя, биттям гарячого людського серця.

Присутній на заході голова громади Володимир Попович щиро подякував учасникам дійства та наголосив, що безсмертна могутня сила таланту поета проникливість і глибина його думки, мужність і ніжність його лірики, гострота і пристрасність його слова, мужність і пісенність його віршів відзначена самовідданою любов’ю до своєї Батьківщини, до свого народу. Слава Україні!