У росяні вінки заплетені суцвіття

                                                               До  ніг  тобі,  титане,   кладемо

                                                    Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,

                                                    Тебе  своїм    сучасником  звемо.

                                                                                                 В. Симоненко

           Кожна нація, якій пощастило відкрити і висловити свою творчу ідентичність, своє глибинне самопізнання, базу національної культури, осягнула це могутнім словом  свого національного пророка. Серед тих щасливих вибраних народів є і ми, українці, а нашим національним пророком є Тарас Шевченко. Тому все, що з ним пов’язане, дороге нам і рідне.

         205 років минуло з дня народження Великого Кобзаря. З нагоди цієї визначної дати у Ланчинському ліцеї був проведений конкурс читців поезії на тему «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття» у якому взяли участь учні 5-х – 11-х  класів.

        Учні 10-А класу спільно з класним керівником – Іваночко                     Олесею Василівною провели цей конкурс поезії в інтегрованій формі.         Вони розповіли цікаві факти із біографії Т.Г.Шевченка, читали поезії, присвячені Кобзареві, авторами яких є Надія Попович, Нестор Чир, Людмила  Яцура.

           Учасники конкурсу декламували  свої улюблені поезії, в яких виливали свою безмежну любов до Шевченкового слова.

     Поезія – це завжди свято і кожен учасник  у читанні поезії віддзеркалив емоційний стан, глибокі почуття і переживання героїв і свої власні почуття.    

 Учні 10-А класу продемонстрували інсценізацію уривку з поеми «Катерина».

      Учасників оцінювало компетентне журі до складу якого ввійшли: завідувач бібліотеки для дорослих Попович М.І., заступник  з виховної роботи Яремин Г.І.,   педагоги-організатори: Сенчук І.М. та Микитишин М.П.

Перше місце зайняли  учасники театрального гуртка «Прем’єра», які є учнями 10-А класу.

Друге місце розділили учні 9-Б класу у складі Іваночка Олександра                  та Гриджан Романії, Волощук Олег – учень 6-А класу та Сергійчук Павло - учень 11-В класу.

Третє місце посіли: Мацюк Віталій -  учень 7-А класу; Волощук Анастасія – учениця 8-А класу та Цицанюк Вадим,  учень 11-А                 класу. Всі учасники огляду – конкурсу були нагороджені                      грамотами.

Грамоту  «Глядацьких симпатій», по результатах голосування залу, отримала учениця 10-А класу Катерина Дмитрук, за блискуче  виконання ролі Катерини.

Конкурс відбувався у надзвичайно зворушливій і теплій атмосфері.

Усім учасникам та вчителям висловили велику подяку за безмежну                         любов до поезії, до Шевченкового слова за свято, яке вони влаштували          для всіх присутніх.

        Десятикласниками була поведена літературна вікторина на                     тему «Стежинами життєвого шляху Кобзаря». Учні з задоволенням відповідали на поставлені питання.

        На святі була представлена виставка літератури бібліотекарями міської дорослої бібліотеки, які теж взяли безпосередню участь у підготовці та  проведенні заходу.

На сьогоднішній день дуже приємно бачити, що молоді українці   думають рядками його поезії, сповідаються живому Тарасу,                        знаходять пораду і вдихають нове життя у «Кобзар», інтерпретуючи                відомі  твори крізь призму сучасного та  інтимно-власного. А в тому                          і  місія  цього   конкурсу.  

 


Фото без опису Фото без опису Фото без опису