Фото без описуБагато було великих історичних подій в Україні і подія, що займає окреме місце – чин українських крутянців, величчю героїзму і жертви назавжди залишаться в пам'яті нащадків. Вона закарбована в душі і серці українського народу і передаватиметься від батька до сина, з роду в рід, з покоління в покоління, як героїчний і патріотичний подвиг української молоді.
      Щоб вшанувати і прославити подвиг молодих юнаків, які жертовно загинули в бою під Крутами в Ланчинській міській бібліотеці для дітей провели поетичну годину "Героїчний подвиг не канув в забуття".Бібліотекарі підготували екскурс в історичне минуле тогочасних подій. Учні 10-а класу Ланчинського ліцею поетичними рядками і хвилиною мовчання вшанували героїв, що стали єдиною обороною України, і сьогодні з небес дивляться на нас живих і утверджують віру, що вільна Україна вічна, як вічна пам'ять про героїв Крут.
Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису
Сучасні поети не байдужі  до історії України, редактор, член літстудії "Бистрінь" Мирослава Гордєєва-Мельник схвильовано та з тривогою в душі читала вірші "Не плачте, мамо...", "Такий був білий сніг". У щирих поглядах старшокласників відчувалося співчуття і захоплення, одностайність і готовність повторити самим подвиги ровесників.
Фото без опису
 
      Педагоги Ланчинського ліцею Іванна Сенчук і Леся Іваночко провели паралелі між подвигом героїв Крут та героями російсько-української війни, наголосивши про необхідність згуртованості та єдності українського народу.

      Жертовна любов зародилася в серцях молодих людей, найкращих представників українського студенства. Україна пишається молодими Героями. Пам'ять про них і та велична слава за яку вони боролися - невмируща.

        Вічна їм слава!