ДФото без описуень Соборності України - 22 січня 1919 року  ввійшло до національного календаря як велике державне свято. Саме цього дня сто років тому на Софіївській площі у Києві урочисто проголосили Акт Злуки між Українською Народною Республікою і Західноукраїнською Народною Республікою, що символізувало незалежну, соборну Україну.

 

Фото без опису Фото без опису

До цієї визначної події в Ланчинській міській бібліотеці для дітей провели тематичний вечір "Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг" з метою відродження паростків духовності, пробудження в юних читачів зацікавленості до вивчення історичного минулого нашого народу.  На захід запросили читачів юнацького віку Ланчинської гімназії, які прийняли активну участь у масовому заході.

Фото без описуФото без опису Фото без опису Фото без опису

Педагог Ганна Голіней розповіла присутнім що означає саме поняття "соборність", про ідею соборності, яку плекали за ще за часів Київської Русі. Завідувач бібліотеки Наталія Яремин розповіла про історію свята та звернула увагу на книжкову виставку "Моя країна - Україна", яка присвячена пам'ятним  подіям січня. На захід запросили новелістку, члена НСПУ, члена літстудії "Бистрінь" Галину Христан. Вона розповіла читачам про історичні події 20-х років хх століття і зачитала свої твори "Балада про чорного кота"."  "Старенька іде", "Отченаш неба".

Фото без опису Фото без опису

 Хвилиною мовчання вшанували борців за волю України, за її незалежність та соборність і виконали гімн України.
      Україна... ЇЇ майбутнє в руках молоді. Від них залежить, якою буде наша держава. А держава, як і родина, має бути дружною, здоровою, сильною і щасливою.