День 22 січня ввійшов до національного календаря як велике  національне свято - День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. 

         Саме тому, 23 січня у актовому залі Ланчинського ліцею відбувся круглий стіл на тему «Єдина і неподільна Україна», приурочений до дня Соборності України, у якому взяли участь: селищний голова Ланчинської об'єднаної громади Володимир Попович; начальниник та спеціаліст  відділу освіти, сім'ї та молоді Андрій Микитин та Наталія Балабан;  голова міжшкільного методичного об'єднання вчителів історії, правознавства - Василь Гресько; запрошені начальник відділу культури, спорту, туризму Михайло Іванішак та завідувачка бібліотеки для дорослих - Марія Попович ; дирекція, вчителі та учні Ланчинського ліцею. 

         Вчителі історії ММО закладів освіти Ланчинської ОТГ (Д. Білавич, В.Гресько, О.Любецький. Ю. Гринів) та учасники круглого столу  представили доповіді  та обговорили  історичні довідки стосовно питання об’єднання УНР і ЗУНР в одну самостійну Соборну державу.

            До уваги усіх учасників були представлені: тематична виставка літератури; вірш " Україна-єдина" у виконанні М. Попович  О.Голіней та  Л. Дутчак; пісня "Це моя Україна" прозвучала від Н. Яремчук.

            Підсумовуючи сказане, селищний голова Володимир Попович наголосив на важливості та актульності відзначення 100-ї річниці до Дня Соборності України та виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, і запропонував створення творчої групи вчителів для написання нарисів про історію  рідного селища Ланчин.

            У цей день ми віддаємо належну шану патріотизму й мужності громадян, які  постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Здобутки попереднiх поколiнь продовжують своє життя в поколiннях прийдешнiх. Вони допомагають, пiдтримують зберiгати найсвятiше — пошану до наших батькiв, дiдiв; справу боротьби за Українську державу.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису