Яка ж вдалася сьогодні днина!

Що хочеться співати пісень

Моя Соборна Україна

Знов зустрічає новий день.

22 січня 1919 року ввійшло  до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. Саме 22 січня 100 років тому було проголошено АКТ Злуки Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки.

Патріотичне виховання є одним із пріоритетних напрямків роботи Добротівської бібліотеки і Клубної установи, тож 22 січня для користувачів було проведено інформаційну годину « Соборність України: від ідеї до сьогодення».

Учасники заходу не тільки прослухали історію виникнення свята – Дня Соборності України, а й ознайомилися з історичними фактами про Україну, прогадали видатних Українців, дізналися про всеукраїнську акцію «живий ланцюг» між Києвом Львовом та Івано-Франківськом яка відбулася 20 січня 1990 року. Як символ духовної єдності людей східних і західних земель України.

Відповіли на запитання літературно-історичної вікторини, продемонстрували свої не аби які знання з історії рідної держави.

Для шанувальників історії України експонується патріотична книжкова виставка « На шляху до Соборної України».

Фото без описуФото без опису Фото без опису Фото без опису