Роль поета в історії людства завжди була знаковою. Звичайно,   якщо це був справжній поет, захисник інтересів народу. Якщо тобі  Бог дав уміння творити – ти належиш людям. Ти є взірцем   мудрості,  гідності  та  честі,  прикладом  для   наслідування.

Фото без опису Фото без опису

 

Саме з таким митцем, поетом, скульптором художником познайомилися учні ліцею в Ланчинській міській бібліотеці    для дорослих 15 березня. Зустріч була присвячена 65-ій річниці  з дня народження Василя Андрушка, нашого земляка і Людини з великої літери. Ведуча – завідувач бібліотеки Попович Марія              Іванівна, розповіла біографію гостя та його внесок у вітчизняну культуру та мистецтво. Також до слова ведуча запросила сестру  митця – Жолобчук Марію Іванівну, яка поділилася цікавими   фактами з дитинства та розповіла про юні роки брата. Його талант, як художника запал, енергію та любов до України Василь  Андрушко  успадкував  від  мами – Катерини   Федорівни.

 

Фото без опису Фото без опису

 

         Наталя Яремчук подарувала ювіляру пісні «Два кольори» та «Моя Україна». Читці – Любов Дутчак та Любов Щербатюк читали вірші поета з збірок «Сон вісімки» та «Брама .

 

 

Фото без опису Фото без опису

 

    Марія Попович відзначила, що за словами літературного критика Євгена Барана, Василь Андрушко – органічний поет, його поетичний світ є світом символів, звуків, відчуттів. Така поезія не потребує коментування.

На завершення заходу пан Василь декламував свої поезії, розповідав історії з життя, з словами вдячності згадав свого вчителя Ярему Васильовича Оленюка, а бібліотеці подарував один із своїх шедеврів. Крізь роки проніс поет та художник любов до світу та людей, надію на краще, а головне – любов до рідного селища.

Фото без опису Фото без опису

Усім було дуже цікаво і приємно зустрітися з такою людиною і поспілкуватися особисто. На згадку про нашу зустріч зробили загальну світлину з Василем Івановичем.

Присутні висловили свої сподівання, що ця зустріч не остання, адже з такою талановитою та енергійною людиною хочеться бачитися частіше. Також побажали творчого натхнення і ще довго радувати нас своїми віршами та витворами мистецтва.

 Про різнобічність таланту Василя Андрушко розповідає і  виставка «Різьбяр правдивих строф».