ЛІТЕРАТУРНА   ГОДИНА

«В далечінь  відійду,

Щоб вернутись до свого народу…» Н.Чир

Весняного дня, коли все довкола оживає, а серце наповнюється теплом весняного повітря, у читальній залі Ланчинської міської бібліотеки для дорослих відбулася літературна година, присвячена 80-річчю від дня народження талановитого поета,  громадського діяча, депутата обласної ради кількох скликань, нашого земляка – Нестора Чира.

Фото без опису  Фото без опису

Завідувач бібліотеки – Марія Попович розпочала захід теплими словами-спогадами  про поета, який не одноразово був гостем бібліотеки, ознайомивши присутніх із біографією та краплиною творчості Нестора Івановича. Також Марія Іванівна та Любов Василівна поетапно розповідали про збірки поета. Їх вийшло за життя  шість, а одна - «Гортаючи долю»  вже після смерті. Леся Василівна (вчитель) та учні Ланчинського ліцею читали вірші поета з кожної збірки, глибоко осмисливши їх зміст, розкриваючи найпотаємніші почуття і думки поета.

Фото без опису  Фото без опису

 

 

Фото без опису  Фото без опису

   Поділитися спогадами та розповісти багато цікавого про свого   друга прийшов відомий художник, член Національної спілки художників України – Ярема Оленюк. З його уст лунали тільки добрі слова. Він відзначив, зокрема, що Нестор Чир був дуже культурною, толерантною, інтелігентною людиною, справжнім педагогом, вмів вислухати і почути кожного.  Продемонстрував свої ілюстрації до байки «Котячий обід» Н.Чира та  байки «О-в-ва» Р.Киселюка.

 

        Нестор Іванович за життя був відзначений багатьма високими нагородами, але своїм нащадкам він залишив найвищу нагороду –  добрі справи та свою творчість.

Завідувач бібліотеки показала присутнім світлини із заходу, який  проходив чотири роки тому ще за життя поета. Розповіла про ту  зворушливу зустріч та безмежне захоплення від спілкування із паном Нестором.

Всі присутні вшанували пам'ять поета хвилиною мовчання.

«Я людиною був…  Я – Людина

Й це наймення несу крізь життя…»

- цими словами завершила літературну годину Марія Попович.