У середу, 18 квітня, у сквері, біля пам’ятника відбулося    віче-присвята «Сповідь тернового щастя», приурочене 123-ій річниці   від дня народження нашого земляка, поета, патріота української державності – Юрія  Шкрумеляка. Перед початком свята всі присутні та учасники виконали Державний  Гімн  України.

DSC_5208 DSC_5211 

Зі словами вітання виступив селищний голова ОТГ Володимир Попович,                 який сказав багато теплих слів про нашого земляка і навіть прочитав поезію                    із збірки «Молитва за рідну мову». В честь цієї знаменної події селищний                голова разом з учасниками заходу поклали квіти до підніжжя пам’ятника іменинника   

 

Свято продовжили учні Ланчинського ліцею та гімназії. Вони  читали   вірші Юрія Шкрумеляка на різну тематику. Теплу атмосферу свята підтримали учні музичної школи із гімном ліцею «Гей, соколята» та бандуристи з                             «Піснею про Україну» під керівництвом Світлани Небелюк. У виконанні ансамблю «Сонет» Народного Дому прозвучала патріотична пісня «Питається вітер  смерти».

 DSC_5235 

Почесними гостями свята були поети нашої громади Ганна Дем’янчук з Добротова, Ірина Шкрумеляк та Лілія Щербатюк з Ланчина, які прочитали свої власні  вірші  присвячені  Юрію  Шкрумеляку.

             

Ведучі заходу Любов Дутчак (провідний бібліотекар міської бібліотеки                   для дорослих), Андрій Микитин (начальник відділу освіти сім’ї та молоді) та Олеся Іваночко (вчитель ліцею) розповіли багато цікавих фактів із біографії нашого земляка. З їх уст прозвучала поезія «Божа Мати у Пилата» іменинника               та  «Іде  чета»  Нестора  Чира.

     

 

      

Загалом святкування відбулося у дуже зворушливій атмосфері. Ми сподіваємося, що кожен із присутніх взяв щось корисне для себе. Адже хто, як не ми, повинні шанувати пам'ять про своїх рідних талановитих геніїв, які своїми творами  прославляли і прославляють наш край на віки.

Урочисте віче з нагоди 123-ої річниці від дня народження нашого земляка завершив голова ОТГ Володимир Попович зі словами подяки всім, хто прийшов і віддав честь борцю і патріоту нашого краю.

 Сценарій свята підготували працівники Ланчинської міської бібліотеки для дорослих та ліцею.