ХРЕСНА ДОРОГА

 

«ЙОГО ВЕЛИ ДОРОГОЮ, ЯК ВБИВЦЮ…»

SDC14054

  «Його вели дорогою,             як вбивцю…», - саме  цими словами бібліотекар Ланчинської міської бібліотеки для дорослих Любов Дутчак, в страсний вівторок, 2 квітня, розпочала хресну дорогу в Ланчинському ліцею.   Вона попросила    всіх присутніх в залі: батьків, учнів та вчителів прожити кожне слово цієї молитви, бо воно йде від серця Христового до   твого  серця  з  надією  увійти  і  оселитися.

  SDC14057 SDC14058

 

   

З великим болем у серці учні 10-А класу читали одна за одною стації, які супроводжувалися страждальними піснями під керівництвом Наталії Мельничук та Ярослави  Григорчук.

    Це поєднання найстарших і наймолодших школярів   зворушило глядачів. Щире читання стацій допомогло  присутнім зі сльозами на очах пройти з Ісусом його Хресний    шлях,  відчути   душевний   біль   Христа  та  біль  тілесних ран.

  SDC14066 SDC14068

     

        На завершення отець Василь Ткачук  наголосив, щоб кожен з нас  в цей страсний тиждень задумався про те, які страшні муки перетерпів Христос  заради   нашого   спасіння.

SDC14065        Завдяки мультимедійній презентації присутні, розважаючи про Христові страсті, Його терпіння і муки, йшли за Ісусом, крок за  кроком аж на гору Голгофту, де було виконано вирок  смерті – розп’яття.

Хресна дорога – це свідоцтво вічної незгасаючої любові Ісуса Христа до нас, яка освячена невинною Кров’ю, нечуваними страж-даннями та незліченними Ранами Святого Тіла нашого Спасителя. Тож розпалімо свої серця вдячністю і гарячою любов’ю до Ісуса через духовну співучасть в цьому набоженстві до Божого Сина за відкуплення  людського  роду   від  гріха  і  вічної   загибелі.

      Сьогодні молодь, як ніколи, потребує правильного скерування,                    правдивих істин і справжніх друзів. Враховуючи потребу духовного відродження України Ланчинська бібліотека для дорослих покликана                          на масових заходах виховувати душу, чесні і сильні характери,                      формувати сумління і громадські чесноти: працьовитість, самопожертву, пошану до старших – і спонукати у єдності з Богом вирости корисними                  своєму народові.